میوه خشک و فواید آن چیست ؟

از آنجا که نگه‌داری میوه‌ی تازه همیشه میسر نبوده ، لذا انسان همواره دنبال راهی برای نگه‌داری طولانی‌ مدت میوه‌ها بوده است .

امروزه از فریز کردن به عنوان بهترین روش نگه‌داری مواد غذائی نام برده می‌شود ؛ این در حالی است که

بسیاری از میوه‌ها اگر حالت یخ زدگی پیدا کنند ، کیفیت ظاهری نامناسبی پیدا کرده و معمولا به همین

دلیل به صورت یخ زده مورد استفاده قرار نمی‌گیرند. بعنوان مثال، پرتقال، سیب، هندوانه یا موز یخ زده، فرم مناسبی برای مصرف شدن ندارند .

از زمان‌های قدیم، خشک کردن، مربا کردن، در شکر نگه‌داری کردن و امثالهم را برای نگه‌داری میوه‌ها استفاده می‌کرده‌اند ،

میوه‌هائی از قبیل آلو، هلو، توت و انگور اغلب به صورت خشک شده به شکل آلو خشکه، برگه‌ی آلو، توت خشکه

کشمش … مورد استفاده قرار می‌گرفته‌اند .

حتی امروزه نیز مصرف میوه‌های خشک از اقبال بسیاری برخوردارند و دستگاه‌های برقی و گازی برای خشک کردن سریع میوه‌ها در اختیارمردم قرار دارد .

البته خشک کردن میوه ها بدون مواد افزودنی و کاملا ارگانیک هستند . ميوه خشک شده را مى توان

براى مدت بسيار طولانى تر از ميوه هاى تازه نگهدارى كرد و به ويژه در سفرهاى طولانى كه يخچال

در دسترس نيست ميوه خشک شده مى تواند يك ميان وعده مفيد باشد

متخصصان معتقدند مهم ترین وجه تمایز میوه های خشک شده با میوه های تازه، تبخیر آبی است که

حاوی مقادیر قابل توجهی مواد مغذی است.

البته میوه های خشک شده برای مصرف در شرایط خاص مانند تغییر فصل یا استفاده در ورزش‌هایی

مانند کوهنوردی که امکان حمل وزن زیاد بار وجود ندارد، سودمند هستند.

فواید میوه خشک ؟

 

به طور کلی و خلاصه میتوان فواید میوه خشک را بهچند دسته تقسیم کرد :

1- عمر بسیار طولانی انها ( که این امر باعث در دسترس بودن تمام میوه ها در همه فصل هاست و البته در سفرهای چند روزه )

2- حجم و وزن بسیار کمتر ( بسیار مفید برای ورزشکاران از قبیل کوه نوردان وگردشگران )

3- بدون کاهش املاح معدنی و ویتامین ( غیر از اسد سولفیک و مقدار کمی ویتامین C )

4- بدون هیچ مواد افزودنی و نگه دارنده